ՀԱՐԻՍԱ

15/05/2021
Դիտումներ ֊ 800

Բաղադրություն

հավ – 1200 գր․
ձավար –400 գր․
ջուր – 4 լիտր
աղ
կարագ

Պատրաստման եղանակը

Խաշել հավի միսը, ոսկրահան անել, իսկ արգանակը՝ քամել: Մեծ կաթսայի մեջ լցնել մանրակրկիտ մաքրված և նախորդ օրվանից առատ ջրով թրջված, արդեն որոշ չափով ուռած ձավարի ու մսի խառնուրդը, ապա ավելացնել արգանակը :

Արգանակից հետո պետք է ստուգել արդյոք ջուրը ծածկեց ձավարը, թե ոչ: Եթե չի ծածկել, պետք է ավելացնել սառը ջուր այնքան, որ ձավարից մի քիչ էլ բարձր լինի: Այնուհետև կերակուրը դնել միջին կրակի վրա ու փակել կափարիչը:

Պետք է հետևել, որ ջուրը երբեք չպակասի: Պարբերաբար բացել կափարիչը, և եթե երեսին ջուր չի նկատվում՝ ավելացնել սառը ջուր: Այս տարբերակը արագացնում է ձավարի պատրաստման ընթացքը:

Եփել մոտ 5-6 ժամ։ Ժամանակը լրանալուց հետո բացել կափարիչը և լավ խառնել ՝ հարելով միսը ձավարին: Այնուհետև եփել 15-20 րոպե և անջատել ։ Մատուցել կարագով ։

Share